020-2612837

Home

WhatsApp niet geschikt voor de AVG: ga snel op zoek naar een alternatief voor je klantenservice! 

May 23, 2018 by Anthony Carter Tags: avg, gdpr, privacy, whatsapp

Wanneer je via Google zoekt naar de nieuwe voorwaarden van WhatsApp, komen er vele resultaten naar boven. Sinds korte tijd krijg je in de app al de melding dat de voorwaarden herzien zijn en dat je die moet accepteren. Het bedrijf heeft de servicevoorwaarden en het privacybeleid bijgewerkt in verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hiervoor is een simpel ‘Akkoord’ en een vinkje dat je ouder bent dan 16 jaar is voldoende. WhatsApp focust zich er vooral op om aan de gebruikers uit te leggen waarvoor de persoonlijke informatie gebruikt wordt. Ons advies: ga snel op zoek naar een andere manier om met je klanten te chatten. Vanaf 25 mei is WhatsApp namelijk niet meer geschikt om in te zetten in je communicatiemix!
Read More

Lange live chat wachtrijen: proactieve klantenservice en hoe om te gaan met lange wachtrijen

We hebben het in onze vorige artikelen Lange live chat wachtrijen: personeel en Lange live chat wachtrijen: de juiste middelen al even gehad over live chatwachtrijen en hoe je personeel en de middelen waarmee zij werken daarin een grote rol spelen. In dit artikel gaan we het hebben over een andere manier om lange wachtrijen te voorkomen: proactieve live chat. Daarnaast sluiten we deze drie artikelen af met tips voor wanneer het er toch op aankomt dat de wachtrijen te lang worden.
Read More

Lange live chat wachtrijen: de juiste middelen

Mar 19, 2018 by Anthony Carter Tags: middelen, wachten, wachtrijen

We hebben het in ons vorige artikel Lange live chat wachtrijen: personeel al even gehad over live chatwachtrijen en hoe je personeel daarin een grote rol speelt. In dit artikel gaan we het hebben over de middelen waarmee je chatteam werkt. Het is namelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je team de juiste middelen ter beschikking heeft. Middelen die goed werken en up-to-date zijn.
Read More

Lange live chat wachtrijen: personeel

Wanneer je live chat inzet, moet je dat goed doen. Op die manier haal je er zoveel mogelijk rendement uit en is het echt een aanvulling voor je organisatie. Een aspect dat belangrijk is en vaak voor irritatie zorgt bij de klant, is lange wachtrijen. Daarom besloten we om hier eens dieper in te duiken en je te vertellen hoe je het beste kan omgaan met lange wachtrijen, maar ook hoe je deze kan voorkomen. Want het enige dat je wilt is de klant tevreden houden en wachten is iets waar de klant niet van houdt. We kijken in het eerste van drie artikelen naar je personeel.
Read More

Live chat inzetten voor je zakelijke klanten (B2B)

Wanneer je zakendoet, niet met consumenten maar met andere bedrijven, is het een goed idee om live chat ook hiervoor in te zetten. Al snel wordt bij ‘live chat’ aan particuliere klanten gedacht, maar dat is zeker niet de enige manier om live chat in te kunnen zetten. Zo zetten wij bijvoorbeeld zelf live chat voor zakelijke klanten succesvol in. Ook je zakelijke klanten hebben behoefte aan een anonieme, vrijblijvende manier om meer informatie in te winnen. Vaak werken zij zelf veel achter de computer en dan is een chatvenster een handige uitkomst. Hieronder leggen we je uit hoe dat werkt.
Read More

Gepersonaliseerde live chat: over het hoe en waarom

Live chat is een zeer efficiënte manier om met je klanten in contact te staan. Het is bijvoorbeeld veel efficiënter dan een callcenter en heeft zowel voor jou als bedrijf als voor de klant zelf veel voordelen (zie ook De kracht van live chat). Live chat kun je inzetten voor service, conversieverhoging en/of leadgeneratie. En voor de beste resultaten is het belangrijk om je strategie te personaliseren.
Read More

Live chat bemannen

Wanneer je aan de slag gaat met live chat voor je klantenservice of om te zorgen voor een hogere omzet, is het bemannen ervan een belangrijk onderdeel. Aan te raden is om 24/7 bereikbaar te zijn, maar dat is niet altijd nodig. Bijvoorbeeld voor kleinere bedrijven of wanneer je alleen binnen Nederland of Europa zakendoet. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen: live chat bemannen heeft ook alles te doen met het aannemen van het juiste personeel. 
Read More

Live chat statistieken die je niet mag negeren

Nov 01, 2017 by Anthony Carter Tags: statistieken

Als je nog geen gebruik maakt van live chat in je klantenservicemix, dan wordt dat hoog tijd. Het kan je namelijk veel opbrengen en daarnaast ook nog eens veel schelen. Om te kijken wat dit in harde cijfers precies betekent, hebben we het internet voor je afgezocht naar duidelijke statistieken waarmee het effect van live chat tastbaar wordt gemaakt. Hieronder behandelen we er een paar voor je en leggen we je uit wat dit voor jou kan betekenen.
Read More

9 redenen waarom je klanten van live chat houden

Live chat werkt goed bij klanten en is handig om in je communicatiemix te hebben. Je moet immers je klanten genoeg opties geven om contact met je op te nemen. En het heeft voor jou als bedrijf enorm veel voordelen. Maar heb je je ooit afgevraagd wat live chat de klant nu eigenlijk te bieden heeft? Klanten houden van live chat. Maar waarom precies? Die vraag stelden wij onszelf ook en we kwamen op de volgende 9 redenen.
Read More

10 lastige vragen om aan een potentiële live chat provider te stellen

Sep 13, 2017 by Anthony Carter Tags: live chat provider, vragen

Wanneer je met live chat wilt beginnen, is het belangrijk om de juiste provider uit te kiezen. Daarbij moet je letten op bijvoorbeeld prijzen en voorwaarden, maar er zijn nog meer dingen. Denk aan bijvoorbeeld het contract en de voorwaarden, maar ook technische eisen waaraan een provider moet voldoen en ook aan zijn personeel moet je denken. Hieronder leggen we je uit wat de 10 belangrijkste vragen zijn die jij aan een potentiële live chataanbieder moet vragen.
Read More