Onderzoek: Zendesk Nederlandse marktleider op het gebied van live chat software

Uit een marktonderzoek door LiveChat Pro blijkt dat het Amerikaanse bedrijf Zendesk, de maker van live chat software Zopim, met 33% het grootste marktaandeel in Nederland heeft. Wij hebben in de maand december van vorig jaar 150 Nederlandse websites onderzocht die een live chat functie bezitten.

Zopim is van oorsprong een Singaporees product, maar is vorig jaar door Zendesk overgenomen, een bedrijf dat klantenservicesoftware aan bedrijven wereldwijd levert.

De een na grootste softwareleverancier is het Duitse LiveZilla met een marktaandeel van 9%. Van de Nederlandse makers is Livecom de grootste. De Nederlandse live chat leveranciers Livecom, Casengo, Robin en Cobrowser hebben in ons land gezamenlijk een marktaandeel van 15%.

Je ziet al gauw waarom Zopim de grootste is. Het is een eenvoudig, maar degelijk product met een strak uiterlijk, terwijl het scherp geprijsd is.

Het volledige onderzoeksrapport kan bij ons opgevraagd worden.

Disclaimer: wij zijn onafhankelijk en hebben dit marktonderzoek volledig gefinancierd. Wij maken zelf geen gebruik van Zopim.